TEKİRDAĞ / ŞARKÖY - Şarköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

02825190628
Camikebir Mah. Başaran Sk. No15 59800 Şarköy/TEKİRDAĞ
Vizyon
Milli Eğitim Sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda, öğrencileri yetiştirmek için gerekli her türlü çalışmayı yapmayı amaç edinmiş, tüm çalışanlarıyla bütünleşen ve bir ahenk oluşturan, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir ilişki içinde olan, sosyal, kültürel, akademik başarılarıyla öğrenciler ve veliler tarafından tercih edilen, adından söz ettiren bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; vatan, millet, bayrak sevgisiyle yetişmiş, İslam dinini kaynaklara inip öğrenebilen, Allah’a (c.c) kul, devletine ve milletine bağlı bir vatandaş, anasına- babasına hayırlı bir evlat, hangi mesleği yaparsa yapsın hakkaniyet ile yapan, ahlaklı, doğru, dürüst, çalışkan, entellektuel, kendisi gibi olmayanlara karşı anlayışlı, düşüncelerini savunabilen, başkalarının düşüncelerini dinleyebilen, hak ve hukuka saygılı, görev ve sorumluluğunu bilen, yerine getiren öğrenciler yetiştirmektir.
Yatakhane Koğuşu :6
Öğretim Şekli :Okulumuzda Tam Gün Eğitim - Öğretim yapılmaktadır.
Kaloriferli olup kömürle ısınma sağlanmaktadır.
Arapça ve İngilizce
Ulaşım
Çevre Mahallelerden ve Köylerden okulumuza Taşımalı Eğitim ile ulaşım sağlanmaktadır.
Okulumuza gelen servis sayıları yıl yıl değişmektedir.
Şarköy İlçe Merkezi
Okulumuz Şarköy İlçe Merkezinde bulunmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2019-2020 eğitim öğretim yılında okulumuz ilk mezunlarını vermiş olup 18 öğrencimizden 10 öğrencimiz yüksek öğretim kurumlarına yerleşmiştir. 2020-2021 eğitim öğretim yılında mezun olan 8 öğrencimizden 3 tanesi 4 yıllık yüksek öğretim kurumlarına yerleşmiştir.
Masa Tenisi, Voleybol
Proje Çalışmaları
Her Kitap Yeni bir Dünya Projesi Geleceğimizi Koruyalım Projesi Veli İletişim Projesi Koçluk Eğitimi Projesi